Група за защита на човешките права осъди като нелегална и дискриминационна

...
Група за защита на човешките права осъди като нелегална и дискриминационна
Коментари Харесай

ЛГБТИ организации осъждат забраната на гей парада в Анкара

Група за защита на човешките права осъди като незаконна и дискриминационна възбраната на гей парада в столицата на Турция , съобщава " Гардиън ", представен от news.bg 

Това се случи седмица откакто президентът Реджеп Ердоган разказа овластяването на гей хората като акт  " срещу полезностите на нацията ".

От кметството на  Анкара оповестиха в неделя, че постановат възбрана за всички ЛГБТИ културни събития до последващо разпореждане. Властите в Анкара обясниха възбраната със " боязън от провокативни реакции в сегменти от обществото ", това става седмица откакто беше неразрешен кино фестивал за немско гей кино.

Тази възбрана е последната от серията на ръководещата Партия на справедливостта и развиването, целяща да ограничи активността на придвижването на правата на ЛГБТИ в Турция и да наложи това, което съгласно критиците е обществен морал, затвърден в исляма.

Годишният гей церемониал в Истанбул също беше анулиран за трета година поред. Забраната беше поради съображения за сигурност. Миналата седмица Ердоган осъди основния опозиционен блок, Републиканската национална партия, за планувано показване на " гей квота " за работещите в локалните общини.

Ердоган разказа партията като " водеща война против полезностите на нацията ".

" Не може да има законно или законно основание за такава всеобхватна възбрана, която визира същността на човешките права ", изясняват от две ЛГБТИ организации в свое изказване след мярката, добавяйки, че общият и открит темперамент на възбраната рискува да  " криминализира съществуването на ЛГБТ ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР